OSALLISTU LÄÄKÄRI VILHO AHOLAN VERKKOVALMENNUKSEEN JA LAAJENNA OSAAMISTASI UNIHYVINVOINNISTA!

VIELÄ EHDIT MUKAAN, KURSSI ON ALKANUT 16.4. Mielenkiintoinen ja kattava verkkovalmennus toimii laajuutensa ansiosta hyvänä ammattitaitoa tukevana lisäkoulutuksena. Lähde mukaan kurssille parantamaan omaa ja asiakkaidesi unta. 

KENELLE VALMENNUS SOPII?

 • Personal Trainereille
 • Terveydenhoitajille
 • Työhyvinvoinnin ammattilaisille
 • Hyvinvointivalmentajille
 • Urheiluvalmentajille
 • Fysioterapeuteille
 • Ravitsemusterapeuteille
 • Muille terapeuteille ja psykologeille
 • Kaikille omasta unen laadusta ja sen parantamisesta kiinnostuneille

ONKO UNIVAJETTA?

 • Illalla et saa unta ja aamulla väsyttää?
 • Heräilet keskellä yötä?
 • Kahvi ja energiajuomat pitää liikkeellä?
 • Kertyykö rasvaa helposti?
 • Tuntuuko, että keskivartalo pyöristyy?
 • Jatkuvasti flunssaa?
 • Matalalentoa ja alisuorittamista?
 • Tarkkaavaisuus ja keskittymiskyky hukassa?
 • Tehot treenissä kadoksissa?
 • Unohteletko asioita?
 • Onko arki selviytymistaistelua?

TÄSSÄ VALMENNUKSESSA:

 • Opit ymmärtämään unen vaikutukset hyvinvointiin, suorituskykyyn ja terveyteen
 • Opit parantamaan sekä asiakkaasi unta että sinun omaa untasi
 • Opit yleisimmät unihäiriöt, niiden tunnistamisen ja hoitokeinot
 • Opit optimoimaan unen laatua sekä opettamaan sitä asiakkaillesi
 • Opit optimoimaan unta ja parantamaan sen avulla suorituskykyä
 • Opit ymmärtämään unen vaikutuksia ja merkitystä painonhallinnassa ja jaksamisessa
 • Opit tunnistamaan, milloin on syytä lähettää asiakas unilääketieteen ammattilaiselle

OSALLISTUJIEN KOKEMUKSIA TÄLTÄ KURSSILTA:

”Unen optimoinnilla terveyttä ja suorituskykyä -verkkovalmennus oli taattua laatua, kuten Vilholta osasi odottaa. Uni on sekä omalla yrittäjäurallani että asiakastyössä keskeisessä asemassa. Mitä syvällisemmin aihetta ymmärtää ja osaa soveltaa erilaisia työkaluja, sitä parempia tuloksia saa sekä itselle että valmennettaville. Pidin valmennuksen johdonmukaisesta lähestymistavasta, jossa alkuun käytiin perusteellisella tavalla läpi perusteet ja siirryttiin viikko toisensa jälkeen syvemmälle aiheeseen käytännön esimerkkien ja erikoistapauksien kautta. Iso plussa myös tulostettavasta kurssimateriaalista sekä Vilhon aktiivisesti osallistumisesta valmennuksen Facebook-ryhmässä.”

-Joni Jaakkola / Optimal Performance Oy

”Unen optimoinnilla terveyttä ja suorituskykyä -verkkokurssi on mielestäni erittäin hyödyllinen terveys- ja hyvinvointialan ammattilaiselle. Tieto on sopiviin annoksiin paloiteltu ja Vilho osaa esittää asiat kansantajuisesti ja tiiviisti. Itselleni kurssilla oli paljon uutta ja syventävää asiaa unesta, vaikka perustiedot unihygieniasta ja unenlaadun vaalimisesta minulla oli jo hallussa. Pidän kurssissa siitä, että käytännön toteutukselle on varattu kunnolla aikaa, ja että keskusteluryhmässä voi syvällisemmin jutella omien tai asiakkaiden unihaasteista. Kurssin jälkeen osaan myös paremmin ohjata asiakkaitani unitutkimuksiin, jos omin keinoin uni ei parane.”
– Personal trainer Maikki Marjaniemi

”Unen optimoinnilla terveyttä ja suorituskykyä: Erittäin selkeät ja monipuoliset luennot unen perusteista, laadusta ja  merkityksestä aina unihäiriöihin saakka. Lisäksi ”kättä pidempää” eli käytännön konsteja ja ratkaisuehdotuksia niin oman unen, kuin valmennettavienkin avuksi. Luennoista on tarjolla erittäin hyvät tiivistelmät kirjallisina. Niiden tulostaminen ennen luentojen kuuntelua auttaa seuraamisessa ja niihin on hyvä tehdä heti huomioita ja merkintöjä. 

Itselle kurssin loistavaa plussaa on ollut se, että luennot voi kuunnella haluamanaan ajankohtana ja niihin voi palata milloin tahansa uudelleen ja kertailla asioita sitä mukaa kuin niitä tulee käytännössä vastaan. 

Kurssin omassa suljetussa FB- ryhmässä syvennetään ja pohditaan aiheita ihan käytännön tasolla ja siellä sopii myös esittää mieleen tulevia kysymyksiä. 

Niin luennoista kuin FB- ryhmästäkin saa runsaasti hyviä vinkkejä myös siihen, mistä voi hakea syventävää tietoa niin halutessaan.”

Anne Vaiste 

Valmentaja ja Personal Trainer 

Sairaanhoitaja (AMK) 

”Unen optimoinnilla terveyttä ja suorituskykyä kurssilla yhdistyy hyvin vankka teoreettinen, tutkittuun tietoon nojaava tausta ja käytännönläheinen tekeminen. Luentojen lisäksi on mahdollisuus saada konkreettista osallistavaa palautetta myös omassa arjessa ja/tai valmennustyössä vastaan tuleviin kysymyksiin. Kurssi antaa myös tilaa uusien tapojen omaksumiselle. Aiheeseen jo hieman ennalta perehtyneenä erityisesti erilaisten unihäiriöden esittely on ollut mielenkiintoinen osuus ja antoi laajempaa näkökulmaa mahdollisten unihaasteiden kokonaiskenttään.”
-Jaakko Marttila
Personal trainer

VALMENNUKSEEN VOI OSALLISTUA KUKA TAHANSA

Valmennukseen voi osallistua jokainen, joka haluaa parantaa ja optimoida omaa terveyttään ja suorituskykyään. Olitpa sitten “tavallinen” hyvinvoinnista kiinnostunut ihminen tai vaikkapa kilpaurheilija, saat varmasti valtavasti hyötyä tästä valmennuksesta. Et tarvitse osallistumiseen mitään varsinaista pohjakoulutusta, kunhan tunnet jonkin verran perusfysiologiaa ja anatomiaa.

Uni on monissa hyvinvointikeskusteluissa jäänyt hieman “paitsioon” keskustelun painottuessa enemmän esimerkiksi ravintoon ja liikuntaan. Tämä on hiukan nurinkurista, sillä ilman riittävää ja laadukasta palautumista, muusta elämästä ei tahdo tulla mitään. Viime vuosina uni ja palautuminen ovat kuitenkin nostaneet päätään ja tänä päivänä unesta puhutaankin jo paljon aiempaa enemmän.

VALMENNUKSEN SISÄLTÖÄ & AIKATAULU:

VIELÄ EHDIT MUKAAN, KURSSI ON ALKANUT 16.4. Valmennuksen alkuvaiheessa valmennusmoduulit aukeavat viikoittain. Alun tiiviimmän teoriavaiheen jälkeen aletaan työstämään asioita käytännössä. Etätuessa / keskusteluryhmässä käydään aiheeseen liittyvää keskustelua ja käsitellään esiin nousseita kysymyksiä. Valmennusaineisto on käytössäsi Campwire -verkkopalvelussa. Mikäli sinulla on jo olemassa Campwire-tunnukset, pääset kirjautumaan kurssille samoilla tunnuksilla maksettuasi kurssin. Saat sähköpostiviestin aina uuden aineiston avautuessa.

Tässä verkkovalmennuksen sisältöä tarkemmin:

Kesto: 4kk (16 viikkoa)

Valmennusmoduulien teemoja:

 • Unen perusteet
 • Unen laadusta
 • Uni ja suorituskyky
 • Unihäiriöt
 • Olosuhteet ja valorytmi
 • Iltarutiinit
 • Rytmi

Valmennus koostuu valmennusvideoista, videoiden oheismateriaaleista ja aktiivisesta Facebook-ryhmän etätuesta koko 4kk valmennuksen ajan.

UNI ON YKKÖNEN

Verkkovalmennukseni Unen optimoinnilla terveyttä ja suorituskykyä on ensisijaisesti suunniteltu ammattilaisten koulutustarpeisiin. Jos et ole hyvinvoinnin ammattilainen, mutta olet erityisen kiinnostunut unesta ja haluat parantaa omaa untasi, olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Ajatellaanpa sitten huippu-urheilijaa, yritysmaailman uraohjusta tai vaikkapa kotiäitiä, kaikkia yhdistää yksi asia. Jos unen laatu on heikkoa tai unta ei saada riittävästi, elämästä katoaa sekä ilo että parhaat mahdolliset tulokset. Riittävän laadukas ja määrältään riittävä uni ovat kaiken suorituskyvyn ja terveyden tärkein kivijalka.

Univaje on myös yhteydessä moniin sairauksiin, jonka vuoksi olisi erityisen tärkeää saada unen laatu kuntoon. Painonhallintaan liittyvissä valmennusprojekteissa univajeen merkitystä ei kannata sivuuttaa, sillä univaje vaikuttaa myös keskivartalolihavuuteen ja hormonitoimintaan.

Tule mukaan valmennukseen, minä takaan että a) oma elämänlaatusi paranee ja b) vaikutuspiirissäsi olevien ihmisten (asiakkaat, läheiset jne) elämänlaatu paranee.

ELINTAPALÄÄKÄRI VILHO AHOLA

Vilho Ahola on lääkäri ja valmentaja. Vilho pitää vastaanottoa Oivauni-uniklinikalla ja on perehtynyt elintapalääketieteeseen, hormoniaineenvaihduntaan ja psykologiaan.

Hän on käynyt jatko-opintoja USA:ssa, kouluttautunut kliiniseen hypnoterapiaan ja psykofyysiseen psykoterapiaan sekä suorittanut fitnesslajien 1-tason valmentajatutkinnon Vierumäen Urheiluopistossa. Tällä hetkellä Vilho suorittaa 2-tason valmentajatutkintoa, erikoistuu työterveyshuoltoon, suorittaa unilääketieteen erityispätevyyttä sekä European Society for Clinical Nutrition and Metabolism:in kliinisen ravitsemuksen diplomitutkintoa ja eurooppalaista seksuaalilääketieteen erityispätevyyttä (FECSM).

Vilho toimii myös Suomen fitnessmaajoukkueen lääkärinä, valmentaa fitnesslajeissa sekä toimii ravintovalmentaja monien lajien urheilijoille, merkittävimpänä Suomea Rion olympialaisissa edustanut painonnostaja Anni Vuohijoki. Vilho opettaa Vierumäen urheiluopistolla valmentajan ammattitutkinnon ohjelmassa ja on ollut Itä-Suomen yliopistossa urheiluravitsemuksen vierailevana luennoitsija.

MIKÄ ON HYVINVOINTIVERKKO?

Hyvinvointiverkko on suomalaisten hyvinvointialan asiantuntijoiden perustama palveluyritys. Palveluitamme ovat digitaaliset verkkokurssit ja -valmennukset sekä yrityksille suunnatut henkilöstön elintapa- ja hyvinvointikyselyt ja -tutkimukset.

Hyvinvointiverkko tuo yhteen hyvinvointialan huippuammattilaiset sekä palveluista kiinnostuneet ja niitä tarvitsevat yksityis- ja yritysasiakkaat. Haluamme tuoda korkealaatuiset hyvinvointipalvelut kenen tahansa saataville.

Sisällöllisesti palvelumme nojaavat vahvasti tieteellisesti tutkittuihin menetelmiin ja keinoihin. Kaikki valmentajamme ovat omilla aloillaan koulutettuja ammattilaisia, joille suomalaisten terveys ja hyvinvointi on lähellä sydäntä.

ETÄTUKI TOIMII SULJETUSSA FACEBOOK -RYHMÄSSÄ

Etätuella on tässä verkkovalmennuksessa erittäin suuri merkitys, sillä kaikki keskustelu ja kysymyksiin vastaaminen tapahtuu kurssin suljetussa Facebook -ryhmässä. Siksi olisi tärkeää, että heti verkkovalmennuksen ostamisen jälkeen käyt liittymässä ryhmään. Palvelu ohjaa sinut automaattisesti eteenpäin.

Tämä verkkovalmennus sisältää kattavat materiaalit, joista parhaimman hyödyn saat olemalla mukana suljetussa ryhmässämme. Tervetuloa mukaan!